Els nens i nenes de 3r. de Primària de l'escola LA IMMACULADA de Vilassar de Dalt hem estat investigant sobre LES ESTRELLES I EL SOL. Vam decidir entre tots què voliem saber, i ens vam organitzar per grups per tal de trobar les respostes a les nostres preguntes. Hem treballat de valent per tal d'elaborar aquest bloc amb la informació que hem trobat i tot el què hem après sobre aquest tema perquè tothom ho pugui conèixer. Esperem que us sembli tant interessant com a nosaltres!

dijous, 16 d’abril del 2009

QUÈ SÓN LES ESTRELLES?

Les estrelles pròximes a la Terra són boles enormes de gas lluminós amb característiques pròpies que les fan úniques. Al madurar, les estrelles canvien i es converteixen en els objectes més bonics i acolorits de l'univers.

Els estels són boles de gas i de foc enormes, molt calentes, que desprenen calor i llum durant milions d'anys, estan fetes d'energia.

Els estels no viuen sempre, neixen quan les partícules d'una nebulosa s'ajunten i es forma un estel. Viuen milions i milions d'anys.










FORMACIÓ I COMPOSICIÓ

La formació de les estrelles es produeix sempre de la mateixa manera. Els núvols de pols i d'hidrogen que hi ha a l'espai interestel·lar comencen a condensar-se i es fan cada vegada mes espessos. En augmentar la densitat d'aquestes masses, augmenta també la seva temperatura, de manera que al cap de milions d'anys aquestes boles d'hidrogen gasós arriben a temperatures tan elevades que en el seu si comencen a produir-se reaccions termonuclears. Llavors el globus de gas deixa de contraure's, comença a brillar ininterrompudament i dóna origen a una estrella.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.